Bilder på våra senaste äventyr.

Klicka på bilderna för att göra de större!


KOH SAMET! Över jul, julmiddag, solnedgång, gratisdrinkar och resan med båt till bangkok.









Sirocco sky bar i bangkok, finklädda, höjdskräck från 64:e våningen och en liten, liten, liten pytteliten geckoödla på hostelet.



Vi ar riktigt mora..

Vi vet! Vi har verkligen varit daliga pa att skriva i bloggen, men nu far ni i alla fall ett inlagg.

Julen var rolig, vi at finmiddag och sedan drog vi ut pa party. Efter nagra happyhourdrinkar, som for ovrigt kostade typ 17 kronor styck, sa var vi pa G. Vi borjade och slutade parta pa discot vid varat hotell eftersom att det var dar det var mest drag. Men innan vi kom fram till att det var bast dar gick vi till en annan strand som ligger en 6 minuter bort. Nar vi kom dit kom vi fram till att det var battre drag hos oss och shit! klcokan var 23.56!! 4 minuter till det skulle bli fyrverkerier och man skulle tanada eld pa en merrychristmas-grej. Hurtiga som vi ar sprang vi asfort, barfota langs stranderna, bort mot varat hotell och sag hur det tande pa alla grejer. Val framme var vi jattesvettiga och da var det bara att inta dansgolvet. Roligt och lika roligt tyckte nog de 10 bogarna fran bangkok som vi dansade med. De var grymma pa att slappa loss och vi hade en rolig kvall. Dagen efter blev mest till att ligga i koma pa stranden efter drinkarna, hannes var pigg men jag var trott.

Pa koh samet sag vi manga intressanta personer, en jattebrun anorektisk dam som gick pa stranden med vikter runt handerna eller pasar med ananaser, en gammal hippie med tajta leopardbadbyxor, tva stockholmare varav en pluggar nagot marknadsaktigt i bangkok, tva amerikanskor som gav oss adressen till deras pappa som bor i hong kong som vi skulle maila till om vad som maste goras i hong kong och sa.. Plus lite fler.. Och massa hundar!


Sedan har vi bara legat och jast pa stranden i over en vecka sammanlagt.. Last bocker, lyssnat pa p3 dokumentar och p3 christer pa podradion och tagit lite fruktshakar. Haha, vad konstigt det lat pa svenska..

Och nu ar vi tillbaka i bangkok sedan igar tror jag. Igar kvall gick vi till favorithaket vid hualampong station och tanten som ager det belv jattegald att vi kom tillbaka igen och hon gick fort fram och kramade oss hart och kallade oss for " my daughter" och "my son". Hon ar urcool!

Idag har vi handlat lite klader langs den hippa gatan vid MBK, kommer inte ihag vad den heter, dar kopte jag en langklanning. Och just det, vi har aven besokt carrefour idag. Dar kopte jag en stor mystroja for ca 50 kronor om det blir kallt i slutet av februari, hahaha, nar vi aker in i kina samt ett par ballerinaskor for 25 kronor.

Ikvall ska vi nog till nagon skybar hade vi tankt oss och det ar darfor som jag kopte lite finklader idag. Hostelet som vi bor pa har hyffsat mycket folk nu men de flesta ar trakiga och slanger grejer i golvet mitt i natten sa att man vaknar massa ganger. Men den varsta historian om backpackinglivet horde vi nog igar.. Det var tva finnar som har varit i Laos i en manad. De hade kopt flygbiljetter hem den 22:a december for att fira jul hemma och de hade inte alls mycket pengar att leva pa. I Laos blev tjejen i sallskapet ranad pa alla vardesaker, och darmed passet och kreditkort. Laos har ingen finsk ambassad sa de fick kontakta den tyska ambassaden och krangla for att forsoka fa tilltrade till thailand igen eftersom att hon nu var visumlos. Efter manga om och men kom de till thailand, utan pengar och forsent. Flyget hade gatt. De fick lana massa pengar for att kopa de dyra biljetter hem till finland fran bangkok och snalla som de ar pa varat hostel fick de bo gratis har. Sjysst va? Vi skulle ocksa dra den historian... Men imorse akte de hem till finland men de verkade ganska forstorda. Och tjejnen sag faktiskt ganska laskig ut..

Vi traffade en gammal backpacker pa carrefour idag som dissade alla de lander som vi ska till i princip. Vilken gubbe! men han forsokte nog ge oss lite tips i alla fall.. Men han verkade inte alls gilla Vietnam. Men vi lyssnar inte langre pa nagon ,alla sager sa olika och det basta ar att vi far uppleva det sjalva snart.

Sa kan det ga! Vi ska lagga ut bilder nagon dag men det ar lite bokigt... Da maste vi ju hamta usblasaren for sdkort och da maste man ju ga upp pa rummet.. haha

Forresten, TINA OCH BORJE KOMMER TILL PEKING! detta tycker vi ar grymt! och vi ar verkligen valdigt forvantansfulla! wiiiiehiiiiie! vi ska allt planera in massa att gora.

See yo soon!
Puss, Manda!

GOD JUL!

Nu sitter vi här på en strand, på koh samet, och har precis intagit en god middag, bestående av friterade räkor, vårrullar, hot plate seafood och annat smått och gott. En riktigt julmiddag det. Nu är det väl sådär 25-30 grader, även om solen har gått ned. Så vi har det riktigt gött!
God jul på er allesammans önskar Hannes och Amanda!
Let's Party!!
Hejs
Hans

Koh samet

Nu har vi hamnat pa koh samet sedan tva dagar tillbaka. Har ar det sol och bad som galler och en eller annan drink ocksa. Vi hade bokat 7 natter pa Pudsa Bungalow for att vara sakra pa att fa boende eftersom det ar absolut peaksasong nu. Efter att ha inspekterat bungalown bestamde vi oss for att ta en natt och leta vidare efter finare bungalows. For att denna var riktigt skabbig och dessutom dyr!! Vi gick en liten promenad till nasta strand dar vi hittade stallet dar vi bor nu, och dar vi ska bo minst 4 natter till, for billigare pris plus att det ar mycket, mycket fint.

Idag har vi solat, badat, last bok och vandrat runt lite. Det ar val det vi orkar med. haha. Imorgon ar det julafton och vi har kopt choklad och ol. Sa har ska det firas! Nu har vi snart varit i thailand i 6 och en halv vecka och det blir i alla fall till den 2:a januari som vi stannar i thailand. Sedan drar vi vidare for en rundresa i kambodja pa ca 2 och en halv vecka.

Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Jag lovar att det kommer bilder snart, nar vi orkar...

Puss!!
/ Amandie

...

Sa jag, förresten, att jag läser en bok av Erlend Loe. Kan vara inspirationskällan till all nonsens i det tidigare inlägget.

Tack
Hannes

Sista dagen i Chiang Mai

Idag är alltså sista dagen i Chiang Mai, och den började med den stärsta frukost jag någonsin ätit, tror jag. För er som är omåttligt intresserade är jag mer än glad att delge en lista med diverse inhemska och exotiska läckerheter.

Hannes frukost:
1. Kaffe
2. Fruktjuice
3. Stekt bacon (beicnnnn)
4. 2 Stekta ägg
5. 2 Rostade mackor med marmelad
6. 1 3-lagersmacka med ägg, sallad, majonäs, gurka, tomat m.m
7. Youghurt med müsli, papaya, vattenmelon, ananas och russin.

Inte helt fel. Tanken var att vi skulle äta en rejäl frukost så att vi klarar oss under tågfärden till Bangkok, men jag har nu insett att vi antagligen gjort ett ganska stort misstag. Frukosten var för nästan 2 timmar sen och jag är fortfarande något fruktansvärt mätt. Problemet? Tåget går klockan halv 5, om 3 och en halv timme. Det är då vi behöver ha ätit mycket. Som det ser ut nu kommer vi med lite tur kunna klämma i oss en halv pad thai - forhoppningsvis. Och då kommer vi bli hungriga under kvällen, när vi är fast på tåget. Hmm, jag får komma på en ny plan. Men jag tror lösningen heter stor matsäck och massa godis och kakor.

En ganska lång utläggning om något, för vissa, ganska ointressant, men när allt kommer omkring är mat ändå ganska viktigt. Och oftast väldigt gott. Det är väl mest någon gång i mellanåt som det inte är så gott, men då är det oftast billigt, så det spelar ändå ingen roll. Och man måste ju inte gå tillbaka till samma ställe igen. Om man inte verkligen tror att de kan laga bättre mat, vilket jag inte riktigt förstår varför man skulle göra, eftersom man borde tagit det första smakbeskedet som en varning att hålla sig bort. Oj. Jaja. Vi åt till exempel inte så gott på vårt favoritfrukostställe, när vi skulle testa om deras luncher höll samma klass som frukostarna, men det gjorde den inte. Vi blev lite besvikna, men det var inte så farligt. Egentligen borde vi ju inte gått dit mer, om jag ska följa min egen idé om dåliga restauranger, med det gjorde vi. Det är nog för att de är så trevliga. Och har väldigt god frukost. Och det är deras fel att jag nu är så mätt.

En liten utläggning om mat.

Imorgon blir det i alla fall en till dag i Bangkok, som vi nu har börjat hitta riktigt bra i. Jag tror vi kommer spendera ett visst antal timmar på Forever 21. Riktigt kul affär det där. Nja. Hoppas det finns något gott att äta i närheten, undertiden Amanda shoppar.

Hej hopp på er!
/ Hannes

Nervigt.

Alla dessa beslut som ska tas hela tiden.

Vi har börjat tröttna pa chiang mai nu efter 6 nätter eftersom att allt som finns att erbjuda ar dyrt. Vi ar mycket glada over att vi tog linbanan och det var askul. Igar var vi pa Chiang Mai Zoo som luktade massa bajs!! Vi gick runt jattelangt och de3t var verkligen bra traning for oss men vissa djur hade det nog inte sa bra. Vi sag manga olika djur, giraffer, elefanter, apor, noshorningar, flodhastar som var urackliga, lejon, vit tiger, zebror, pingviner, uttrar, koalor, leguaner och massa andra sma och stora djur. Pa kvallen drog vi till bargatan, haha om man ens far kalla det bargata, dar vi tog varsin hamburgare och en stor stark. I forsok att hitta nagon rolig bar sa gav vi upp, chiang mai ar inte riktigt partystallet. kanske ska tillagga att det regnade igar.

Idag har vi inte gjort mycket, himlen ar gra och det ar faktiskt ganska kallt.. runt 20 grader. Vi har suttit vid datorn och skrivit cv och last i vara guidebocker. Vi funderar pa att ga och ta fotmassage lite senare idag och det blir det nog. Annars har vi nog kollat in det mesta i staden, templena ar valdigt lika varandra och vi har varit uppe i bergen. Nu langtar vi till Koh Samet, dar det inte heller ar sa mycket liv men desto mera strand och forhoppningsvis sol. I och for sig visar vaderapporten pa regn men vi orkar inte bry oss langre. Vi ar ju vana.. Sa snart ar det jul och da ska vi unna oss en stor middag pa koh samet! Ah, jag langtar. Har ar vara ny kompisar fran sondagsmarknaden. De ar jattesnalla och aven om ni inte ser vad det ar sa ar de coola.

De sista dagarna har vi inte gjort sa mycket aktivit, forutom zoot, men desto mer tjot. Vi har diskuterat job och sarskilt vart vi ska plugga nar vi kommer hem. Vi ar fruktansvart peppe pa Uppsala nu efter att vi har sett att bada tva kommer in dar. Men det ar jobbigt att inte kunna gora nagonting at det har. Vi pratar om det hela tiden och blir mer och mer nerviga, men det blir nog bra.

Vi forsoker aven att overtala Tina och Borje att mota oss i kina i slutet av mars och sedan sa aker vi hem tillsammans med dem. Hoppas, hoppas, hoppas! Det hade varit valdigt roligt.

Nyar blir i bangkok och vi har last pa att over 200.000 manniskor samlas varje ar vid world trade center, center plaza, sa det blir dar vi kommer att vara. det ska vara olfestival, stor scen och massa roligt. Hoppas att det bor nagra roliga pa Cozy Place, dar vi ska bo igen, sa att vi kan joina pa nyar.

Den 2:e januari drar vi till kambodja, efter den 20:e januari ska vi vara i Vietnam, innan den 20:e februari ska vi vara ur vietnam och inne i kina och i slutet av mars hoppas vi mota foraldrarna Lantz i peking.

Snabba puckar! men desto segare nu.
Puss! Amanda

Flight of the Gibbon

Vi overlevde!
Igar var vi pa ett riktigt aventyr; flight of the Gibbon.
Vi vaknade tidigt pa morgonen, bada tva lagom nervosa infor vad dagen skulle bjuda pa. Vi visste egentligen inte riktigt vad vi gett oss in pa. Vi hade last lite flygblad och sett lite bilder fran olika liknande turer, och hade till slut fastnat for den som verkade mest serios och saker. Efter en god frukost, tva trappor ned fran vart rum, och lite nervost smaprat med den hjalpsamma och trevliga tjejen i receptionen kom minibussen och hamtade oss. Nu var det dags.
Vi gav tog oss igenon de sma granderna i gamla staden och kom ut i den rusande trafiken i de nyare delarna av staden. Vi hamtade upp en thailandsk man och hans son pa ett ratt lyxigt otell for att sedan fortsatta till ett av de lyxigaste hotellen jag nagonsin sett! Forstt tog man sig over en lite vallgrav, som omgav hela omradet, for att sedan anlanda till ett uraldrigt tempelomrade som renoverats. I de gamla tempelsalarna hade man inrett hotellrum for de som hade pengarna som kravdes. Mellan tempelgangarna lag restauranger, stra grasmattor och swimmingpooler. Till raga pa det sa akte alla boende pa hotellet omkring i golfbilar for att ta sig till de olika omradena. Vilket stalle.

De vi hamtade upp var sjalvklart norskar... suck.

Efter nastan en timme nadde vi foten av berget dar den 1500 ar gamla regnskogen borjade breda ut sig. En bit langre upp skulle regnskogen visa sig innehalla kilometer av metallvajrar och andra hemligheter.
Rostiga skyltar vid sidan av vagen borjade varna for branta backar, och nog var det brant! Vid vissa tillfallen blev alla knapptysta i bilen, och jag tror alla tankte att nu valter bilen bakat. Vagen blev bara varee och varre, dar den slingrade sig fram langs raviner - sjalvklart utan staket och i princip utan motesmojlighet - . Det kandes redans som liseberg och ett aventyr, men det skulle bli mer.

Till slut nadde vi utgangspunkten av turerna. Vi skrev som vanligt pa papper som frantog oss ratten att stamma froetaget om nagot skulle handa och sa vidare... Innan vi skulle upp bland tradtopparna gick turen till narliggande vattenfall som var ungefar lika upplevelserikt som att lana bocker pa stadbilioteket. Inte sa. Men nu, nu var det dags.

Vi spande pa oss selar som skar in bade har och dar. Fick en bandana runt huvudet och fick hjalmar patryckta pa skallen. Darefter fordes vi till den forsta vajern. Herre gud! Alla i var grupp fick samma ansiktsuttryck nar vi fick syn pa vart vi skulle. Vi stod pa kanten av ett stup. Framfor oss lopte en metallina fran vanster, dar den var fast runt en stor sten, at hoger dar den lamnade marken och strakte sig ut over stupet, mot ett trad 40 meter bort. Tanken var latt svindlande. Instruktoren bad en frivillig komma fram och aka forst. Det drojde en stund, men vi sen manade vi fran den thailandska mannen, som snabbt svischade ivag mellan grenar och blad, ivag mot tradet. Darefter var det min tur. Jag hakades fast i vajerna ovanfor huvudet och kanstade mig ut over kanten. Hjartat bultade nar man foll nedat, innan selen rykte tillbaka en uppat och man flog frammot mot tradet, svavandes i luften. Wow vilken kansla! Ratt som det var stod man pa en plattform ihopsnickrad 40 m upp i luften, runt ett fler hundra ar gammal trad. Resten av gruppen foljde efter och nar vi alla var pa plats satte vi sikte mot nasta plattform, och sa hall det pa i samma stil mellan en del trad. Efter en bra stund hamnade vi aterigen vid en avsatts pa bergskanten. Ut fran ett jattetrad, nagon meter fran avsattsen, var vajern fast och den skot ut i luften bort fran tradet. Nar man foljde strecket, som langre bort sag ut som ett litet snore, kunde man inte urskilja var nasta plattform var. Vi hade hamnat vid banans langsta vajer. Pa 800m var detta den langsta i asien. Pa den hogsta ounkten lag marken ungefar 80m nedanfor. Det var helt fantastiskt, och en riktig adrenalinkick!

Turen holl pa i ungefar 3-4 timmar, och allt gick jatte bra for mig och Amanda. Varre var det for norskarna, dar de bortskamda tonaringarna dunkade i trad, slog fotterna i plattformarna och krachlandade vid landningsbanan fler ganger. Sa gar det.
I slutet av turen kom det varsta. Nar intruktorern skulle fira ner en, manuellt, fran en plattform ca 28 meter upp i luften. Da slog hojdskracken till lite. Amanda korde pa hard core-stile och kopplades fast i selen pa ryggen och firades flygandes ned, med magen mot marken och armar och ben utsrackta. Vilken kvinna. Jag valde att ha repet fast i selen pa magen, sa man kan halla i sig lite. Instruktoren markte nog att jag blev lite nervos. Inte bra for min del. Efter 3m stannade han nedfirandet i kanske 30s, en oandlig vantan, for att sedan lata linan lopa fritt. Usch och fy, det var skit laskigt. Han spande linan igen och nagra meter overmarken rykte selen tillbaka och jag saktade in. Vilken lustig kille. Verkligen.

Hur som helst var det en fantastisk upplevelse, som vi verkligen ar glada att vi deltog i.
Idag blir det att ta igen sig fran aventyret. Det gor vi bast genom att ata gott, lasa i sangen och sitta lite framfor datorn.

Det var allt for Chiang Mai-rapporten for denna gang. Vi aterkommer om fler aventyr narmar sig.
Hej pa er!
/ Hannes

Linbaneaventyr!


Pa moped langs bergen i Chiang Mai.

Nu har vi anlant till Chiang Mai. Eller rattare sagt anlande vi igar efter en 16 timmars lang tagresa fran bangkok. I bangkok hade vi kopt en minipc med en externdvdspelare, som vi ar asnojda med. Eftersom att det finns manga olika cafeer och sant med free wi/fi (gratis internet) sa ar datorn en raddare. Plus att vi har kollat pa Little Britain som vi kopte i Bangkok, haha.

Chiang Mai ar lugnt och fint, i alla fall inne i gamla stan dar vi bor. Var forsta natt blev pa ett stalle som ser ut som ett schaskigt motell i USA men det var billigt och vi ville bara lagga av vara grejer efter den langa resan. Sedan gick vi fort ut pa stan och hittade ett mycket, mycket fint gasthus som heter The Britania. Tjejen som jobbar har ar underbar och hjalper oss med allt och hon ar sa snall. Det basta med detta stallet ar att de har en liten hundvalp pa 3 manader som vi myser med hela tiden. Ja, vi saknar Frido jattemycket och maste ha nagot substitut men ni far beratta for frido att vi har henne som bakgrundsbild pa datorn.

Igar gick vi pa den kanda sondagsmarknaden som ar jattestor och vi fick aven med ett tempelbesok. Det bor namnas att det finns tempel i vartenda horn i Chiang Mai men det gor det mysigt.

Idag har vi gett oss ut pa vagarna och det var inget enkelt korande. Pa en moppe satt coola hannes och styrde och en nervos Amanda bakom och forsokte luta sig med i de superskarpa svangarna upp for bergen. Ju langre upp man kom desto kallare blev det, vi akte in i regnskogen.. det var haftigt och utsikten uppe fran berget var helt fantastisk! Ont i rumporna akte vi vidare upp i berget till ett kant tempel dar ingen hade respekt for sjalva templet och dess anhangare. Men det var vackert och dar var aven utsikten toppen. Vi bestamde oss for att ta oss ner igen och vi klarade oss genom stan utan skador. Det ar haftigt att aka moped har men laskigt, da vi gjorde som thailandarna och slingrade oss forbi de langa koerna med bilar och stallde oss langst fram. Tur att jag aker hit med Hannes och att han har attityd nar han kor, for jag hade inte fixat det. Vi lamnade in moppen efter var tur for vi kande inte for en tur imorgon eftersom att det ar sa frutkansvart dalig trafik har. Det var ett aventyr som vi alltid kommer att minnas!

Imorgon blir det att aka till regnskogen och gora detta:



haftigt va? rapport kanske kommer imorgon.
Nu ska vi ata middag och ta en drink och fira att det ar lucia. Forresten, VI VILL HA MER KOMMENTARER!

Puss! Amanda

Vem vet...

Idag kanske vi koper en dator pa teknikmarknaden...

Back to Bangkok!

Klockan var ungefar 05:00 nar bussen stannade pa Bangkoks busstation, en bra bit utanfor centrum. Vi klev trotta ur det som varit vart hem de senaste 12 timmarna och blev genast pahoppade av ivriga, morgontrotta taxichaufforer. Efter nagra minuters vilset vandrande, och otaliga nekanden till de mer eller mindre overprisade erbjudandena vi fick, fann vi en snall man i sin taxi. Han korde oss garna vart vi villa, till ratt pris. Vi hoppade in i bilen, och hann inte mer an att pressa ner vaskorna i bagaget och stanga igen dorrarna innan bilen for ivag. Vi rusade fram genom ett morkt och tyst Bangkok, som inte riktigt hade borjat vakna an. En ganska ovanlig syn. Vi flog fram genom de mer centrala delarna i over 110 km/h, dar man annars sa langsamt rullar fram i nastan obefintlig hastighet. Vi blev avslappta vid tagstationen som ligger nara vart hostel. Inne pa Hualampong station spenderade vi ett par langsamma timmar, i vantan pa att 7/11 skulle oppa, tillsammans med en dam, som var valdigt intresserad av oss. Vi forstod ingenting av det hon sa, men hon och vi var glada for det. I alla fall hon.
Dagen fortsatte darefter med ett besok hos vietnamesiska ambassaden, dar vi sa manga ganger haft probelm, men det flot pa bra idag, for tillfallet...
I vantan pa visum besokte vi MBK och sag lite narnia bio, for att sedan atervanda till ambassaden och ANTLIGEN fa visumen. Ett litet problem bara. Nar vi oppnade passet och laste datumet, hade amanda angett fel manad for var vistelse!! AMANDA WIDINGSSON!!! Vi fick panik, visa att vi fick panik for ambassadoren, som ocksa hade panik, speciellt eftersom han precis tappat bort en amerikansk mans pass. Vi fick skicka in passet genom luckan i gen och vanta. Efter 15 m kom det tillbaka, men blacknoteringar som andrade manad 2 till manad 1, och lite stamplar for att legitimera det hela. Sa det galler att hoppas pa det bast vid gransen!

Efter detta lilla aventyr besokte vi en skabbig och trang kladmarknad, som ar lite typisk Bangkok. Dar finns mycket skit! ojoj, men billigt! Jag inforskaffade ett par skona langbyxor for tagresor och tempelbesok. Darefter forsatte vi mot teknikhimlen Pantip!
Men nu ar tiden for internet slut och jag maste ga!
Ha det bra hej svej lever ej!

Hannes

Regn, regn, regn..


Ohlala! Har har ni en massa bilder fran var resa! Det allt fran mys i hangmatta pa Koh Lanta, kajaktur vid Phihi, monkeybeach, Nar fiskar ater upp dod hud pa mina fotter i phuket, och lite bilder fran nar vi tog dykcert samt bilden pa apan som dricker ol som foropvrigt gor mig valdigt upprord da ackelturister bara tar for sig och tror att de kan gora vad de vill..

Just nu befinner vi oss i Khao Lak dar det ar askasst vader. Vi ar riktigt trotta pa det eviga regnandet och har darfor bestamt oss for att skita i dykning och snorkling har och dra till bangkok pa onsdag for att fiax visum till vietnam och sen vidare till chiang mai pa torsdag for temeplsokning, trekking, forsranning och shopping!

Men nu kanske vi ska ta en kaffe :)

(Klicka pa bilderna sa blir de storre!!!)


Phi phi (fagel!)

God morgon!

Det har varit var tredje natt pa Phi Phi och idag valkomnades vi med sporegn pa morgonen. Jippie! Men vi overlever, idag far det nog bli internet, lasa bok pa cafe och kanske ta en massage. Vi har anda gjort ganska mycet pa on trots att det har varit lite halvt kasst vader.

Vi hade bokat tva natter pa ett fint hotell som ligger precis lite utanfor sjalva patryomradet pa phi phi (Det hette P.P Casita) men det kanke var lite overkill sa vi bestamde oss att inte ta mer an tva natter dar utan att fortsatta och ta tva natter pa ett annat stalle. Sa i natt och imorgon natt har vi ett annat gusethouse som ar ganska mysigt, mycket billigare med 50 tv-kanaler. Inte for att vi kollar sa fruktansvart mycket men anda :)

Som hannes har namnt traffade vi pa Karin och Sandra ute pa gatan var forsta dag har och vi bestamde att vi skulle traffas senare pa kvallen och kaka middag, trevligt trevligt.

Andra dagen tog jag och hannes och hyrde en kajak eftersom att vi hade hort sa gott om det fran Specko (for alla som itne vet sa kallar jag min syster for Specko) och vi borjade paddla pa. Vi paddalade till monkey beach och sag lite apor och den kritvita sanden. Fint! Nar vi sedan skulle vidare, och paddla over lite oppet hav borjade det blasa och vi insag att vi var tvugna att paddla tillbaka eftersom att det var stark motvind. Sedan tror jag att det borjade regna, men det var mysigt den tiden vi hann vara ute! Sedan hamnade vi nog vid var pool i regent och laste bok.

Dag Tre var igar och da bestamde vi tillsammans med Karin och Sandra att vi skulle ut pa en snorkelingtur. Vi tog en speedboat som skulle ta med max 8 personer men vi blev 12. 2 stycken var kanadensare och hade med sig massa ol, dessa tva var ocksa valdigt tontiga. Resten var lyxiga mellanosternbrudar och killar som posade i med sina guldklockor och sma bikinis pa ALLA tankbara satt, herregud. Och sa var det vi fyra da. Dykningen var bra och vi sag 5 HAJAR! de var faktiskt valdigt stora, de maste ha varit langre an en meter, minst! Asgrymt. Sedan forsatte resan till olika sma laguner och till slut Maya beach. Dar skulle vi vanta i 1 och en halv timme pa stranden och grejen var att det borjade mulna pa och blasa och vi ville upp i baten och ata frukt och ta vara handdukar men istallet var vi tvugna att vara kvar pa stranden och ata frukten. Det var kallt och lyxbrudarna borjade bli sura. Efter en och en halvtimme fick vi ga upp pa baten och byta om och antligen fick vi fyra sitta langst fram dar de andra hade ockuperat satena hela tiden. De var forst upp i baten och forst ur baten, visst, det ar bara att kno sig fram. I alla fall, val uppe pa baten korde de langre ut sa att vi kunde vanta in solnedgangen. Detta ville itne lyxbrudarna och kanadensarna sa de forsokte fa oss att aka tillbaka. Nej! takte vi och ville fa det vi betalat for. Vi fick se en halv solnedgang och sedan drog vi tillbaka till PhiPhi. Haha, nu borjade resan... Det var fruktansvart stora vagor mellan Maya Beach och Phi phi vilket gjorde att var lilla spedboat holl pa att slas sonder, kaptenen sag forskrackt ut nar han forsokte kora forbi vagorna medan vi mest skrattade och fosokte sitta kvar langst fram i baten. Jag har aldrig varit med om sa stora vagor nagonsin men det var ett aventyr.

Dag fyra ar idag och det regnar och ar gratt. Chilldag blir det och imorgon drar vi nog till phuket.



Resan fran hotellet pa Koh Lanta till farjan, Blott!!
   


Monkeybeach, och tvattakta turister ar vi!:)






Visst ser vi ut att ha det gott?
Puss par er!
/ Amanda


 


RSS 2.0