Phnom Penh.

Vi vet inte riktigt vad vi tycker om Phnom Penh. Det är mycket fattigt men sedan finns det delar av staden som är rikt. Det finns fler tiggare än vi någonsin sett och de är inte rädda för att ta tag i ens arm och hänga i den. Men samtidigt har de en jättefin promenad längs floden, dock är det där de mesta tiggarna är, och fina restauranger. Phnom Penh är en stad som inte har kommit igång än, det förflutna gör fortfarande fruktansvärt ont och många lider av det hemska som hände för 30 år sedan. Så här är det i hela kambodja och det är det som gör detta land så svårt.

Idag var vi på killing fields, Choeung Ek, vilket var stället där man avrättade intellektuella, officerare, kvinnor och barn under Khmer Rouge regim. Över 17.000 människor fördes dit för avrättning efter att ha blivit torterade. Vi hyrde en guide och gråten satt i halsen hela tiden. Han var den enda i sin familj som överlevde och han började jobba på Chorung Ek 1980, då det precis hade stängts. Hemskt men mycket viktigt att åka dit som turist i kambodja. Det är viktigt att inte glömma historian och det är lättare att förstå varför det finns så många på gatorna som ber om pengar.

Kambodja kommer nog förändras mycket under det kommande decenniet och jag hoppas att det förbättras för folket. För trots allt är de flesta kambodjaner mycket vänliga.

Phnom penh är inte vår favoritstad och det ska faktiskt bli skönt att åka härifrån imorgon. Då drar vi till sihanoukville som vi har hört mycket gott och ont om. Det blir bra, och skönt med lite sol och sand och äntligen bara få ligga och läsa bok igen! Att vara i städer med mycket rörelse i Asien är verkligen påfrestande, man blir supertrött. Men det är det som är skönt, att få båda delarna; storstäder och småstäder!

Vi lägger nog ut ännu mer bilder sen men nu är vi gööööööööööööööörhungriga!!!
Vi måste säga att vi är besvikna på att inte fler kommenterar.. KOM IGEN! Vi vill höra hur ni har det i sverige!

PUSS Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0