Vietnam-nam-nam.

Nu kommer en sammanfattning av de senaste fina veckorna.

Vi träffade världens coolaste snubbe på Phu Quoc; LASSE PEKING. Googla hans namn och kolla på bilderna så förstår ni vad vi menar. Hippie, röka på, barfota, naken, supertrevlig, vegetarian..

Lite bilder från Phu Quoc:







När vi kom till Saigon var det som vi föreställde oss, MOPEDKAOS! Vana som vi är från alla kaotiska städer som vi har upplevt dessa tre månader vi har varit borta kände vi oss konstigt lugna. Vi undrade nästan till och med om vi hade förvandlats till asiater. Men så var inte fallet, tror vi..

Vi gick runt i hettan, runt 34 grader!!!, och letade boende. In på de små gränderna och helt plötsligt sken Hannes upp när han såg en glasdörr med massa gula blommor. "Ska vi fråga om vi kan bo här?". Jag ska tillägga att i dessa gränderna bor familjer som har tre-fyra våningar med ett rum på varje våning. Om man har tur får man hyra ett rum och betala en sisådär 10 dollar. Vi blev kära i familjen som började springa upp och ned för trappan med diverse skurtrasor och lakan och efter 15 minuter fick vi rummet.

Familjen med David och Than och alla barnen var underbara. Jag tror inte att jag har blivit så väl omhändertagen som under den veckan vi bodde hos de, och särskilt under en högtid som Kinesiska nyåret "Tet" då det egentligen är en familjehögtid. Jag har nog aldrig blivit bjuden och druckit så mycket öl som under de dagarna, här var det inte att gå ut och parta och sova runt 12- tiden utan vi gick i säng runt halv 4. Herregud, vi var döda på dagarna och vaknade runt 12-1 men åh så kul vi hade! Och så mycket roligt och intressant folk vi mötte. Underbart! Det är då man förstår varför man reser och inte sitter och häckar i en skolbänk eller på något tråkigt jobb i sverige. WE LOVE IT!



Saigon i sig var också underbart. Stadsparken som ligger brevid backpackingdistriktet hade blomsterutställning och alla barn hade ballonger och fina kläder. Detta berodde i och för sig på Tet men ändå. När vi besökte Chu Chitunnlarna berättade vår guide att det finns runt 6 miljoner mopeder i Saigon. Ni som känner mig (Amanda) måste förstå att det är mitt paradis! VESPOR ÖVERALLT! och riktiga sådana. superfint!

Det finns en del bra shopping i Saigon också och Hannes fick sig ett par höga vita converse (riktiga) för 120 kronor. Ett riktigt kap! Och äntligen fick vi äta sushi som var helt gudomlig. Efter lite research på internet så har vi hittat att Hong Kong ska vara paradiset för sushiälskare. YUMMIE!, vad vi längtar. Just det ja, Hannes klippte sig i Saigon också. Det var ett äventyr,

Sammanfattning på Saigon: SUVERÄNT!!











Sedan skulle vi färdas vidare till Hoi An, vilket tar runt 24 timmar med buss. Holy shit, det är ingen kort sträcka det och vi fick en sovbuss men utrymmet var litet. Väl framme ett dygn senare, efter punktering och av att ha blivit väckta klcoakn 1 på natten för att äta middag,  var vi totalt sega och drog direkt till ett hotell och sov. Gött.

Hoi An är en känd skräddarstad och vi ville inte vara sämre utan Hannes hoppade in i en affär och fick sina mått mätta. Efter ett dygn var den svarta assnygga kostymen klar.




Vi har spenderat några timmar sammanlagt på cafeér längs floden. Fint.

Det var allt för denna gången. Imorgon drar vi till Hué!

PUSS! A (och H)

Kommentarer
Postat av: Daddy Cool

Vilka sköna bilder på två sköningar! Fantastiskt att kunna bo hos en annnan familj som ni gjort och få var med i deras liv för en kort tid.

Mindre än två månader kvar-Hur ska ni kunna återgå till det vanliga svenska livet efter detta då?

Hälsningar från ett grått, trist och småkallt (-1) Ttrollhättan! Frida Froj hälsar!

2011-02-11 @ 09:23:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0