Hanoi och kyla!


Nu har vi hamnat i Hanoi, eller rättare sagt hamnade vi här igår morse efter ytterligare en 12- timmars resa i en trång "sovbuss".  Efter lite sökning efter hotell i 12 grader värme (???) med flipflop på fötterna n (kallt!, hannes hade dock sockar i sina flipflop!) hittade vi ett fint rum hos Hanoi Guesthouse. Här trivs vi bra under duntäcket :)

Idag var vi i Halong Bay på båtutflykt. Eftersom att det är vinter i Hanoi just nu är det ganska kallt samt disigt. Detsamma var det i Halong men det fungerade ändå. 3-4 timmars resa dit i liten minibuss på en väg med tusen gupp och håligheter, 4 timmar på en båt, 30 minuter i en grotta och sedan 3-4 timmar i en ännu värre minibuss. Efter det var/är vi helt slut. Nu ligger vi på hotellrummet och hannes sover typ efter att ha tagit en åksjuketablett på vägen tillbaka på grund av den hemska trafiken och jag håller mig uppdaterad på internet. Vi träffade tre roliga norskor på båten och spelade UNO med dem. Roligt! Kanske ska tillägga att alla frös hela tdein på båten.

Vi planerade att åka till Kina den 16:e med nattbuss men det verkar inte gå några nattbussar längre så vi ska åka till tågstationen imorgon och se om de har några tågbiljetter till Nanning. På hotellet tar de runt 47 dollar för att fixa biljetter men på tågstationen har vi hört att de tar runt 25-30 lite rimligare kanske för en natt på tåg. Vi ska försöka lösa det på något sätt.

Vi är förövrigt oerhört glada för alla svenska kanalers "play"-funktion på intrenet. Vi älskar särskilt Tv4play eftersom att de har så bra uppkoppling PLUS att de visar SOLSIDAN!!! Underbart!

Nu kanske vi ka ge oss ut på jakt efter lite mat i denna stora staden, inte det lättaste och roligaste just nu men det kanske får bli en baguette med hundkött eller något. De gillar att äta hund här. Hoppas bara att det inte är fridahundar...'

PUSS!
Mer uppdatering med bilder och sånt kanske kommer imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0