Back in China!

Hejsan på er!
Just nu befinner vi oss alltså återigen i Kina. Efter att ha gjort en snabbvisit i detta enorma land, åkte vi ur det, in i Hong Kong och därifrån för att nu alltså befinna oss här igen. För tillfället spenderar vi tiden i den lilla staden Yangshuo, som ligger omgiven av sockertoppsberg vid Li-flodens strand. Här cyklar vi på landsbygden, tar bambuflottar över floderna, när lerstigarna övergår till åkrar på ena flodkanten, för att hoppas på bättre vägar på andra sidan. Vi bär cyklarna över fler hundra år gamla stenbroar, med namn som dragon bridge. Vi blir tvugna att gå på upphöjda lerstiggar som slingrar sig mellan ris- och salladsfälten, där man bara möter lokala bönder och gamla tanter. Vi dricker milkshakes med banan och oreo, mums, och när kylan kryper på när natten närmar hjälper varm choklad med baileys bäst. Vi har det andra ord ganksa bra. I början oroade vi oss lite för det dimmiga vädret, men det får hela omgivningen att verka mer mystisk, som man tänker sig det gamla mytomspunna Kina.

Vi har varit här i ungefär 3 dagar nu. Det märks att det är lågsäsong. Alla gästhus står tomma, resebyråernas personal ber på sina bara knän att man ska åka med på just deras utflykt. Första dagen såg vi kanske 4 västerlänningar, och detta är i vad som skall vara västerlänningarnas paradis. För övrigt blev 2 av dessa 4 så överlyckliga över att se mig och Amanda, att de därför vinkade till oss som galningar innifrån Caféet de satt på.
Fast det kan vara lite trevligt att träffa andra västerlänningar ibland, och folk som prata engelska. Under resan från Hong Kong till Yangshuo, som för övrigt tog lite drygt ett dygn, då vi befann oss på två tågstationer i Guangzhou, en av Kinas största städer, och den mindre staden Guilin såg vi nog inte en enda västerlänning. I Guangzhou såg vi flera tusen Kineser på tågstationerna, och alla var helt förundrade och till sig över att se oss. Kom igen, så speciella är vi inte.

Under resan hit åkte vi i Hard Sleeper, vilket var en liten annan upplevelse, men helt okej. Man sover tre personer i höjd och tre personer mitt emot, i något kupé-liknande men utan dörr eller draperi. Sängarna är lite korta, så att tårna sticker ut, och höjden upp till nästa säng är inte överdriven. Till exempel inte nog för att sitta i sängen. I alla fall inte för oss. Men det funkade och vi fick oss i alla fall några timmars sömn.

Men nu till lite bilder:

Här har vi den vietnamesiska staden Hoi an, som var väldigt mysig men även väldigt turistig.'


Här har vi snyggingen Mandison vid den gamla kejsarstaden i Hué.


Hannes tar det chill-i-dill vid en liten sjö. Också i kejsarstaden.


Här har vi istället kommit till Hanoi, som vi trots allt vi hört om tyckte väldigt mycket om. Staden är völdigt fin och mysig, men för oss var det väldigt kallt att komma hit. Efter att ha varit van med 35 graders värme kändes 14 grader kyligt ända in till benen.
Här är Ho Chi Minh's mausoleum och ett väldigt stor torg och gräsplan, där man inte ens fick gå på stenplattorna.  Hallå, seriöst... Men nej, då blev det visselpipan på en, och fy på dig.


De mysiga, men trånga, smågatorna i Old Quarters, Hanoi.


Det blev en tur till det lätt överskattade Ha Long Bay. Men men, lite fint var det.


Därefter bled det älskade Hong Kong!! Här med utsikt mot Hong Kong Island.


Oj, lite sned. Här bodde vi i alla fall. City Econo. Bra och säkert, men dyrt som allt i Hong Kong. 20m till tunnelbanan och 10min promenad till vattnet.


Amanda på Victoria Peak, med utsikt över hela staden. Häftigt var det.


Det är alltså här vi befinner oss nu. Eller ja, kanske inte precis just nu. Detta är ute på landsbygden och här finns inget internet, men vi är i närheten i alla fall.


En av de finaste platserna någonsin. Yulongfloden, som vi såg under vår 6 timmar långa och svettiga cykeltur. Vi båda fick blåmärken på rumpan och vår säng är så hård så det har inte varit lätt att sova.

Nej, nu är jag oerhört hungrig och det tar så lång tid att ladda upp bilder, så nu måste jag sluta. Vi åt faktiskt tidig frukost idag och klockan är redan halv fyra. Vi måste också hämta tvätt och tågbiljetter. Så, ha det fint allihopa!
Om du läser, men inte kommenterar, så är du snart flådd på den lokala marknaden, hälsar Amanda.

Hannes

Kommentarer
Postat av: Daddy Cool

Bäst att kommentera då: Vad fint det ser ut att vara. Fina bilder! Hong Kong är häftigt! Lycka till med resan i Kina den närmsta tiden. :- )

2011-02-25 @ 16:06:12
Postat av: Rebecka

Känner mig tvungen att kommentera nu ju :P Jättefina bilder var det iaf!

2011-02-25 @ 22:04:24
Postat av: Bubbe

Hej

Lovade att hälsa från "Ichiban",var där och åt en god lunch i går. Han var lite förvånad över att ni var i Hong Kong. Om han bara hade vetat det skulle ni fått låna en av hans lägenheter där. Han har tydligen en som han hyr ut och en som står tom för de gånger han kommer och hälsar på. Vartannat år!!!

Men det kan ju vi utnyttja nu i stället. Härliga bilder. Nu närmar det sig..........

//Börje

2011-02-26 @ 17:23:41
Postat av: Mikael

Bäst att kommentera då så jag inte blir flådd på någon marknad i Peking imorgon :-) Är på väg dit från CPH. Härliga bilder det är bara att konstatera: Det finns mycket kvar att göra.

Ha de

Mikael

2011-02-26 @ 18:54:33
Postat av: Tina

Hej!

Egentligen är väl det här en kommentar till Mikael och nån mån Nisse.

Jag visste det - du sitter och läser bloggar och chattar när du borde koncentrera dig på att flyga och föra alla passagerare i säkerhet. Alla mina farhågor besannas! och med SAS ska jag flyga.....

2011-02-27 @ 15:42:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0