One night in bangkok

Tjena tjena!
Nu har vi varit i bangkok i tva dagar och vi har borjat vanja oss vid hur det ar har. Men vi borjar fran borjan.

Flygresan var helt ok, fast vi maste erkanna att SAS faktiskt ar battre an Finnair forutom att det fanns MASSA filmer. (Och ett roligt spel for att lara sig kinesiska som jag spelade nar Amanda sov/hannes) Vi satt bakom ett s[dant dar jobbigt svenskt pensionarspar som hela tiden skulle luta stolarna bakat vilket gjorde att man fick den lillaa tvn, som satt i stolsryggen, mitt i ansiktet samt s[ skrot det fruktansvart mycket om sina tidigar charterresor. Jag och Hannes var mattligt imponerade..

Nar vi kom fram till flygplatsen var det bara att byta om direkt till shorts och spanna pa sig ryggsackarna och leta efter taget in till stan. Allt gick hittills smartfritt. Sedan nar vi kom fram och skulle ta tunnelbanan som vi inte kudne hitta sjalva fick vi hjalp av en polis men acko ch ve, vi fick ga skitlangt i den fuktiga luften och vi var helt slut och forvirrade. Vi frage MASSA thailandare langs vagen vart tunnelbanestationen lag men alla bara log och sa "yes, yes!" men trevliga var de i alla fall.

Ja, sen fick vi ta en tuktuk till hostelet och nar vi val kom fram var vi helt slut och klockan var bara 10 pa morgonen har. For oss var klockan daremot 4 pa morgonen, efter en i princip somnlos flygtur. Vi gjorde oss hemmastadda pa oversta vaningen dar vi bor helt sjalva tillsammans med 3 toaletter och 3 duschar och ett eget soldack. Inte sa daligt for bara 90 kronor per person och natt va? Det ar valdigt mysigt pa detta hostelet, det heter ju trots allt "Cozy hostel Bangkok" och alla gar runt barfota (man far inte ha  pa sig skor) och ja, det ar urmysigt. Det ar malat hjartan och faglar overallt och det finns fontaner och annat coolt. Vi tycker dock att det ligger lite avsides fran centrala bangkok men det gar ju alltid att ta sig in pa nagot satt. Under jul bor vi nog nagon annastans dar vi ar narmare centrum. Om ni har tips far ni garna kommentera, men det far ni valdigt, valdigt garna gora aven om ni inte har tips :)

Igar (forsta dagen) tog vi oss till MBK och Tokyo (kopcentrum) dar vi gick runt som ufon efetrsom att vi var sa trotta. Vi fonstershoppade och inforskaffade rakhyvlar och nodvandigheter. Vi rakade av misstag ata pa en japansk restaurang (som liknade yoshinoya i peking, pia och nisse; ni vet vad vi menar!) Sen rakade vi av misstag somna ocksa, vilket gjorde att vi inte kunde somna pa natten forran klcokan 5 (klockan 5 pa morgonen thailandsk tid, klockan 23.00 svensk tid). Vi tog en sovmorgon till klockan 2 pa formiddagen, thailandsk tid. Haha, vi fick latt panik pa natten nar vi inte kunde somna, men vad gor man inte da om inte spelar yatzy? Forresten fick amanda jatttebra poang da. (315!!!)

Idag har vi gatt i lumphinipark och atit pa en rastaurang som lonely planet rekommenderade men som vi kanske inte rekommenderar. Om ni gillar koriander med massa knasigt kott osm ar skitstarkt, ga dit! Vi kan ge er adressen i sa fall.

I parken strosade vi runt bland utegym med thaiboxare som spande sig nar vi gick forbi samt massa hurtiga, sota pensionarer som gjorde gymnastik. Underbart!

Nu sitter vi pa hostelet och myser och kollar pa "Panda channel" som visar en panda 24/7 och den sitter och tuggar pa lite pinnar typ. haha, underhallning pa hog niva!

Nu ska vi hitta pa nagot roligare att gora, kanske lasa eller se en film. Eller varfor inte spela yatzy?


Puss pa er och glom inte att kommentera vad ni sjalva gor och allt sadant!
/ Amanda och Hannes!

Kommentarer
Postat av: Mamma Tina

hej!

Härligt att höra ifrån er. Kan det alltså bli för mycket pandor, Hannes? Det låter som ett mysigt hostel och det verkar skönt efter en lång resa och tidsomställningen. Här fortsatte det att snöa hela dagen igår, men idag har regnet kommit lite smått. Há det fortsatt bra i Bangkok. Fortsätter ni efter de planerade 4 nätterna? Kramar till er båda från Tina

2010-11-11 @ 15:49:51
Postat av: Nisse

Hej och hallå där nere....

Den där restaurangen besökte Magnus, Sophie och jag också av misstag en gång. Hua-inget bra alls. Kan då hellre rekommendera restaurangerna på näst översta våningen. Ett tips-det är billigare och skönare med taxi än tuk-tuk. Säg bara till att de ska köra på taxameter innan ni sätter er i taxin.

Hoppas ni får det bra de närmsta dagarna i Bangkok och ett par sköna dagar i Krabi! So long från mr daddy cool.

2010-11-11 @ 16:42:39
Postat av: josefin ni vet!!!

Hej Mandy och Hannes...!! Ni värkar ha det super bra.. Ni ville veta vad vi andra gör? Jag kan berätta att jag jobbar på sportshopen dagarna ut och planerar vad jag skall göra till sommaren :) När åker ni ner till stränderna i Thailand dåå? Ni får åka till tempel i bangkok för då får man blommor( om man är tjej såklart) Haaa de super bra.. Puss å kram på er!

2010-11-11 @ 22:01:21
Postat av: Rebecka

JAG HAR OCKSÅ ÄTIT PÅ DEN ÄCKLIGA JAPANSKA RESTAURANGEN (om det är den på MBK ni menar)! Åt någon skitäcklig nudelsoppa med oidentifierbart innehåll. Smakade bajs.



Åh, pandakanalen låter verkligen som något för er, och vilken lyx med eget soldäck!!!



Här är det MASSOR av snö, och jag har precis kommit hem från Värmland där jag och mina vänner har tentapluggat några dagar. Mysigt!



Blogga på, jag är flitig läsare!

2010-11-11 @ 23:21:27
Postat av: Maddepaddepud

Mycket fin uppdatering tycker jag! Blev bara lite förvirrad när ni skrev rakade (råkade) två gånger precis efter upplysningen att ni hade köpt rakhyvlar. Men det kanske bara var jag! :D



Jag är fortfarande ruskigt avundsjuk på er, speciellt på filmerna på flygplanet och soldäcket! Här i Karlstad är det grått, grått, grått och snön töar bort...



Ha det fortsatt bäst ni båda!

2010-11-12 @ 10:54:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0