Havet ar Djupt!

Hej hej och ater hej pa er dar hemma i snoiga Sverige! (Ryktena om sno i Sverige har spridit sig anda hit).

Just nu sitter jag i ett litet halvskabbigt datorrum pa vart hotell, mitt pa en av de fina stranderna pa Koh Lanta.
Sedan vi hordes sist har det allt hant grejer!
For det forsta sa har vi tagit dykcert!! Fruktansvart haftigt och roligt! Pa ett utav de stallen vi bott pa finns ett dykcenter med det avslappnade namnet Dive & Relax, och i deras hander har vara liv legat i tre dagar. (Liten overdift kanske)

Hur som helst, vi satt en dag pa vart hotell och kollade pa lite hemsidor om dykning och dykstallen pa on. Ratt som det var, efter kanske 5 minuter, satt vi inne pa kontoret hos Dive & Relax med pennan i hogsta hugg och hade skrivit under alla mojliga papper. Fran person info till papparer dar vi frantogs ratten att stamma foretaget om nagot gick fel. I efterhand kan jag saga att det ar ingen fara mamma! Det hande ingenting farligt. (Phu..)
Vi fick vara bocker och blev mer eller mindre inkorda pa rummet for att borja plugga. Ingen fara, bara 170 sidor tills nasta dag. Klockan var kanske 7-8 pa kvallen nar vi borjade, och det var med valdigt tunga ogonlock vi lyckades lasa igenom den sista sidan.

Dagen darpa var det dags for forsta dyket! Vi borjade inne vid stranden, i ratt grumligt vatten, men vilken kansla! Det ar sa haftigt nar man slappnar av, kanner hur ansiktet och huvudet glider ner under ytan och du tar ditt forsta andetag under vattnet! Vi gjorde lite obligatoriska ovningar, och sedan fortsatte dagen med lite plugg, lite bad, lite sol och god mat! Inte helt fel.

2 dykdagen begav vi oss till Koh Haa, for att gora vart forsta "riktigta" dyk. Hjalp vad det ar coolt! Vi akte ut med en slow boat dar vi fick obegransat med dricka och frukt och frukost ingick aven det. Val under ytan traffade vi den mer eller mindre tama blasfisken Pete, som alltid halsar pa dykarna nar de kommer till Koh Haa. Pete har egen Facebooksida for er som ar intresserade. Vi stanna och mata pete med lite gamla pinnar som lag pa botten (kan ha varit korall, vet ej). Darefter simmade vi nerat och omslots av undervattensvarlden! vi sag alla mojliga fiskar och alar, som murana, blasfiskar, lejonfiskar, clownfiskar och vi fick till och med se en skoldpadda!

3 Dykdagen var pa ett grund/branning en bit utanfor Koh Phi Phi, samt en utav Phi Phi oarna. Sa fort jag hoppade ner i plurret med all utrustning, och skulle stoppa in luftkallan i munnen skymtade en svartfenad haj nagra meter framfor! Jag signalerade instruktoren och vi dok ner for att folja efter den och fa oss en narmare titt! Wow, det var inte helt fel!
Val tillbaka pa fastlandet, med latt sjovanda kroppar vinglade vi in pa resturangen och gjorde vart slutprov, som gick finfint for oss alla! Sa akta er, for nu har vi dykcert!


Gardagen spenderade vi tillsammans med vara hollandska vanner och tva mopeder, nar vi utforskade den norra Koh Lanta on. Vi hade blivit varnade att aka dit, for det finns ju inga resorts! Det avgjorde det hela, vi maste dit! Och vilken upplevelse. Det ar som nar man ser pa film hur turister eller ovanliga manniskor besoker avlagsna byra, nar barnen springer ut pa vagarna och ropar, skrattar och vinkar. Det var vad vi ocksa upplevde. Vilken kansla, man kanner sig verkligen valkommen och man blir sa glad. Vi akte runt on och at pa en resturang, som inte verkade specielt van vid turister, men vi lyckades, med var knappa kunskap inom det thailandska spraket, fa oss en rejal maltid av den godaste sort. Efter maten borjade morkter falla, sa efter en utsiktsskadning gav vi oss tillbaka mot fargen. I morkret, som kom ikapp oss ganska snabbt, fick vi styra mellan gropar i vagen och platta, geggiga katter.

Och nu sitter jag har. Amanda slappar vid poolen (som vanligt) - jag som trodde jag kunde konsten att inte gora nagonting. Jag blir ju rastlos.
Nu far det nog bli lite mat, och sedan lite sol och bad. Just nu hor vi askan omkring on, samma sak varje kvall, men den nar nastan aldrig hit. Det ar en haftig show att titta pa fran stranden. Se ut over havet och alla blixtar som spelar over himlen. jaja, nu ar jag hungrig.
Hoppas allt ar bra med er dar hemma! Lycka till med allt, vi ser upp for de fruktade maneterna, ta det lugnt med snoskottningen, och hej da Mona!

Hejsvejs!
Hannes

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Låter som att ni har lite bättre flyt nu (obs! på gränsen till ordvits!!) Åh vad coolt med dykcert, det får bli mitt nästa mission!

2010-11-23 @ 10:34:00
Postat av: Bubbe

Usch vad avundsjuk jag blir -låter otroligt härligt. Skall ni ge er på några fler dyk nu när ni är där???

Passa nu på att njuta och ha en rejäl semester efter allt sportshoppande. Ta det cooolt och ha inte för bråttom iväg

2010-11-23 @ 11:42:10
Postat av: Daddy Cool

Vill också dyka!

Vill också slippa snöskottning!

Vill också ha långledigt!



Ni har det alldeles för bra.



Se till att kom in i relaxstadiet nu så att ni kan njuta av att bara vara och passa på att ta några fler dyk nu när ni har chansen!

2010-11-23 @ 20:27:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0